Pages Menu
 

Categories Menu
Angielskie marki perfum. Zapachy celebryckie i te prosto z Londynu - ulubione perfumy gwiazd
Wiele kobiet śledzi życie gwiazd. Inspiruje się nimi pod względem stylu życia, makijażu, fryzur, czy ubioru. Nawet pachnieć
Kosmetyczka pomoże zadbać o piękno
Tempo życia wielu mieszkańców Stolicy jest bardzo duże, co wiąże się z ciągłym brakiem czasu. Współczesny świat jest bardzo wymagający jeśli chodzi o wygląd, zwłaszcza w przypadku kobiet.
Jaki perfum do mnie pasuje? Poszukiwania idealnego zapachu - zamienniki perfum FM
Perfumy podobnie jak ubrania powinny podkreślać nasz charakter, wyrażać osobowość, być grzeczne, kiedy trzeba i kusić, gdy tego chcemy.
Pielęgnacja suchej skóry zimą. Naturalny krem do twarzy do cery normalnej i suchej
Niskie temperatury w dużym stopniu wpływają na stan skóry: szczególnie nasza twarz wymaga specjalnego traktowania, przez wzgląd na nieustanne
Woda kolońska do czego służy? Kolońska, czy po goleniu - którą wodę wybrać? Woda po goleniu a woda kolońska
Często słyszymy spotykamy się z pojęciami dotyczącymi zapachów takimi jak woda perfumowana, woda toaletowa, czy
Skuteczność depilacji laserowej - depilacja Oława
Zadbane, gładkie i pozbawione owłosienia kobiece ciało jest pożądane zwłaszcza latem. Obecnie drogerie i gabinety kosmetyczne dają mnóstwo możliwości, dzięki którym da
Jak wspomóc odchudzanie
Nadwaga i otyłość stają się coraz większym problemem społecznym. Problemy z utrzymaniem prawidłowej wagi są nie tylko kwestią estetyczną. Przede wszystkim wpływają na pogorszenie stanu zdrowia

Posted by on kwi 30, 2019 in Zdrowie |

Rodzaje mleka.

Rodzaje mleka.

Jest wiele rodzajów mleka na przykład pochodzące od zwierząt, ale również i mleko orzechowe, owsiane sojowe czy konopne. Są również mleko migdałowe, kokosowe, słonecznikowe, sezamowe i z orzechów nerkowca.

 

Zwolennicy tradycyjnego mleka podnoszą najczęściej argument wysokiej zawartości wapnia w mleku krowim. Wapń jest przecież podstawowym składnikiem nie tylko kości jest też przekaźnikiem impulsów niezbędny w krzepnięciu krwi, skurczu mięśni, w wydzielaniu hormonu. Jednak zawartość wapnia w orzechach migdałach czy nasionach sezamu nie dość że jest wyższa niż w mleku krowim, to jeszcze towarzyszy jej występowanie innych pierwiastków w proporcjach gwarantujących łatwe przyswajanie.

 

Pod wpływem temperatury wapń mleczny przechodzi w postać nieorganiczną, bardzo źle przyswajalne przez organizm pasteryzowane mleko zakwasza nasz organizm, czyli okrada go z części zapasów wapnia. Natomiast cechą wspólną mlek roślinnych jest to że nie zawierają laktozy oraz tłuszczów nasyconych. Wyjątkiem jest mleko kokosowe: co prawda bogate w tłuszcze nasycone, ale składające się z krótkich i średnich łańcuchów, które organizm szybko zamienia w energię, zamiast przechowywać w postaci tłuszczu. Mleko sojowe jest najpopularniejsze, jest polecane diabetykom, stabilizuje poziom glukozy we krwi, ma tyle samo białka co mleko krowie i porównywalną ilość węglowodanów, natomiast mleko migdałowe jest doskonałym wyborem dla osób z alergią na nabiał, stoję czy ryż.